Stad van morgen: Climate Kick

Lezingen

Stad van morgen: Climate Kick

Door: Petra Starink | 18-09-2018

Architectuurcentrum Aorta presenteert 26 september de eerste lezing uit de serie ‘De stad van Morgen’. Centraal op deze lezing staat het klimaat. De zomer van 2018 was warm. In de toekomst zal het klimaat veranderen en zullen we rekening moeten houden met extreem weer. Naar aanleiding van 3 presentaties wordt  ingegaan op welke manier ontwerp bijdraagt aan de klimaatadaptieve stad.

Presentatie Wonderwoods en openbare ruimte Overvecht

Simon Verbeeck van LOLA Landscape Architects presenteert hoe de inrichting van de openbare ruimte in Overvecht in 2050  ingericht kan worden doordat het klimaat verandert. Samen met TAUW zijn de mogelijke hitte-stress gebieden, optredende waterproblematiek en bodem opbouw in kaart gebracht. Met deze kennis is een kansenkaart ontwikkeld.

Jeroen Schilder van MVSA Architects presenteert zijn ontwerp voor de tweede toren van het Wonderwoods project, het icoonproject van het Beurskwartier. Dit ambitieuze project combineert een verticaal park met hoogstedelijke verdichting. Is dit de oplossing voor klimaatadaptief bouwen op verdichtingslocaties en wat  vraagt dit van ontwikkelaars en overheden?

Florian Boer van De Urbanisten werkt samen met ambtenaren van de Gemeente Leiden aan het integreren van klimaatrobuuste ontwerpoplossingen voor het handboek openbare ruimte.

Lezing Stad van Morgen: Climate Click

Woensdag 26 september begint de lezing om 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan hier
Locatie: Tivoli Vredenburg, zaal club Nine
Toegang is € 7,50
Meer informatie via de website van Aorta.nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.