Woonvormen voor senioren

Lezingen

Woonvormen voor senioren

Door: Petra Starink | 26-10-2020

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert 4 november een online lezing over woonvormen voor senioren. Peter Boelhouwer (hoogleraar Volkshuisvesting) vertelt over de verschillende woonwensen. Yvonne Witter (ZorgSaam Wonen) gaat in hoe mensen met elkaar ouder kunnen worden op de manier die zij zelf willen.

Tekort aan geschikte woningen voor senioren

In Zoetermeer is een flink tekort aan geschikte woningen voor senioren. Vroeger verhuisde je dan naar een verzorgingshuis. Dat is echter niet meer vanzelfsprekend. Senioren blijven steeds langer zelfstandig wonen. Maar lang niet altijd is de woning geschikt. Er is behoefte aan nieuwe levensloop-bestendige woningen. Bij voorkeur in de buurt van voorzieningen en zorg.

Foto: Inbo / Fotograaf Rufus de Vries

Nieuwe woonvormen

Er is een scala aan nieuwe woonvormen waarbij senioren wel zelfstandig wonen, maar toch voorzieningen met elkaar delen. Een Knarrenhofje, zoals in Zwolle ontworpen door Inbo architecten, is een interessant voorbeeld. Dit concept kan met grondgebonden hofjeswoningen, maar ook in gestapelde vorm gerealiseerd worden, met een gezamenlijke tuin of terras.

Online lezing

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert de lezing in samenwerking met de bibliotheek Zoetermeer. Online uitzending is op 4 november vanuit het Stadhuis Forum van 19.30 – 21.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.