Christien Meindertsma onderzoekt alledaagse gebruiksvoorwerpen

Actualiteiten

Christien Meindertsma onderzoekt alledaagse gebruiksvoorwerpen

Door: Petra Starink | 26-10-2020

Iedere zondag van 8 november t/m 27 december zendt de NTR op NPO 2 de 8-delige serie ‘Voor de vorm’ uit gepresenteerd door ontwerpster Christien Meindertsma. Zij gaat op zoek naar het verhaal achter de vorm van gebruiksvoorwerpen die we dagelijks gebruiken.

Voor de vorm

Iedere dag stappen we in de auto, drinken we koffie uit een koffiekopje en kijken we op ons horloge om te zien hoe laat het is. Alledaagse voorwerpen die we als vanzelfsprekend gebruiken. Ontwerpster Christien Meindertsma denkt daar anders over. In de tweede reeks (de eerste was te zien in 2018) van het NTR-programma Voor de Vorm zoekt zij uit waarom het koffiekopje, de auto, de stoel, het horloge, de gloeilamp, het bed, de kerstbal en de pump de vorm hebben die ze hebben. Door opnieuw naar deze gebruiks- voorwerpen te kijken, stuit zij op bijzondere verrassingen. Achter de oorsprong, geschiedenis en vormontwikkeling van deze voorwerpen zitten vaak verrassende, ontroerende en lang niet altijd voor de hand liggende verhalen.

De afleveringen zijn te zien op NPO 2 om 22.50
8 november-Koffiekopje
15 november-Auto
22 november-Stoel
29 november-Horloge
6 december-Gloeilamp
13 december-Bed
20 december-Kerstbal
27 december-Pump

Ontwerpster Christien Meindertsma

Christien Meindertsma (1980) onderzoekt in haar werk de levensduur en het gebruik van (consumptie)producten en grondstoffen. Ze probeert de herkomst van dagelijkse producten opnieuw inzichtelijk te maken. In 2016 won ze met de Flax Chair, een stoel gemaakt van vlas de Dutch Design Award.

Foto: NTR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.