Namdeamun kantoortoren Mecanoo

Nieuws

Namdeamun kantoortoren Mecanoo

Door: Petra Starink | 26-07-2017

De kantoortoren Namdeamun in Seoul is het eerste gerealiseerde project van Mecanoo in de hoofdstad van Zuid-Korea. De toren is gehuld in een strak lijnenpatroon dat een speels contrast vormt met het bruisende marktkwartier.De geschiedenis van de markt en lokale tradities vormden het uitgangspunt van het ontwerp voor een eigentijds kantoorgebouw.

Namdeamun Market is de oudste en grootste markt in Zuid-Korea. Sinds 1414 is de door de overheid beheerde markt uitgegroeid tot een belangrijke 24-uursbestemming voor handel en populair bij toeristen.

Gefilterd licht en schaduwpatronen

Het slanke 14-verdiepingen tellende gebouw maakt optimaal gebruik van het kavel op de hoek tegenover Namdeamun Market. De gevel van het gebouw is decoratief, en creëert steeds een wisselend spel van gefilterd licht en schaduwpatronen.

Markante gevelpatronen

“De ingetogen lijnvoering van de donkere gevels biedt een tegenwicht aan de non-stopactiviteit van de markt met zijn kleurrijke reclames. Tijdens de dag weerspiegelt de gevel de het zonlicht. In de avond licht het gebouw zelf op en is het markante gevelpatronen van grote afstand zichtbaar” aldus Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten.

Projectgegevens

Programma: Toren van 14 verdiepingen met kantoren en winkels, 5,900 m2
Opdrachtgever: Heungkuk Life Insurance Co., Ltd., Seoul, Zuid-Korea
Ontwerp: 2014-2015
Realisatie: 2015-2017
Adviseur gevel: Excfirm, Seoul, Zuid-Korea
Beeld: Mecanoo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.