Nederlands paviljoen Expo 2020 wint twee awards

Actualiteiten, Nieuws

Nederlands paviljoen Expo 2020 wint twee awards

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-04-2022

Op de voorlaatste dag van Expo 2020 Dubai is het Nederlands paviljoen bekroond met de BIE Official Participant Award voor Best Architecture & Landscape. Ook ontving het door V8 Architects ontworpen paviljoen de UAE Innovates Award voor Duurzaamheid. Dit brengt het totaal aantal prijzen dat het paviljoen heeft gewonnen op 10.

De prijsuitreiking vond plaats op het terrein van de Expo in Dubai, als onderdeel van de viering van de BIE-dag (Bureau International des Expositions). Hier kregen Carel Richter, commissaris-generaal, en Niels Bouwman, paviljoendirecteur, de prijzen uitgereikt.

Circulariteit centraal

Met de Gold Award voor Architecture & Landscape erkende de jury de relevantie van architectuur door cruciale thema’s als circulariteit en potentiële oplossingen voor water-, energie- en voedselvraagstukken te tonen. En wel op een manier die zowel technisch als esthetisch is en bovendien een inspirerende omgeving creëert.

De aandacht voor circulariteit was ook de reden voor het uitreiken van de UAE Innovates Award. Het concept, de technische innovaties en de holistische benadering van het circulaire concept werden als zeer impactvol ervaren.

V8 Architects: ‘Het Nederlands paviljoen is het toonbeeld van een publiek gebouw met een toekomstgerichte benadering. Het is het resultaat van een sector-overstijgende samenwerking met jonge innovaties om concrete oplossingen voor fundamentele vraagstukken als waterschaarste, voedselzekerheid en de stijgende vraag naar energie te laten zien.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.