OMA ontwerpt megahotel RAI

OMA ontwerpt megahotel RAI

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 28-04-2015

Architectenbureau  OMA ontwerpt een megahotel op de Amsterdamse Zuidas. Gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI schreven in juni 2014 een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI. Niet minder dan elf consortia schreven in. Het winnende concept is van OMA, COD en NH Hotel Group en sprong er uit vanwege bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, galerie en beeldentuin maar vooral vanwege het iconische ontwerp.

Iconisch ontwerp

OMA heeft een ontwerp gemaakt dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel: zowel onderdeel van de nieuwe context als uitbreiding van Amsterdam RAI zelf.”

Met het spectaculaire concept nhow Amsterdam RAI en het iconische ontwerp van OMA wordt de skyline van Zuidas verrijkt en zal het hotel een waardevolle toevoeging zijn voor de stad en voor de RAI.” De start van de bouw van dit 91 meter hoge hotel staat gepland voor medio 2016. Het hotel komt de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre.

Grootste hotel van de Benelux

Met 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. Een nhow-hotel past zich 24/7 als een kameleon aan, aan het ‘nu’, door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten. Voor nhow Amsterdam RAI is het thema ‘On Air’ gekozen, waarmee de focus ligt op connectiviteit, innovatie en media.

Bekijk hier de video 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.