Piepschuimen paviljoen Lighthouse

Piepschuimen paviljoen Lighthouse

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-11-2014

In de stad Groningen is op het Open Lab Ebbinge een nieuw ultralicht paviljoen geopend, het Lighthouse. De naam verwijst naar de extreem lichte bouwmaterialen waarvan het paviljoen is gebouwd. Het gebouw is licht en mobiel en is opgebouwd uit dragende piepschuimblokken. Het gekleurde gebouw is één van de negen tijdelijke paviljoens op het Open Lab Ebbinge en zal tot medio 2016 blijven staan.

Unieke bouwmethodiek

Het Lighthouse is bedacht door architect Joyce Kuiken van Eggworks en Willem-Jan Noordzij van Dutch Emergency Supplies  als oplossing om snel leef en werkruimte te realiseren in tijdelijk lege gebieden. Het paviljoen bestaat uit extreem lichte bouwmaterialen en is hierdoor licht, duurzaam en bijzonder van vorm en interieur. Het lichte karakter komt tot uiting in de piepschuimblokken die het gebouw dragen, isoleren en stabiliseren. Het is een unieke bouwmethode die wereldwijd kan worden ingezet voor tijdelijke en permanente bouwwerken.

Open Lab Ebbinge

Het Lighthouse is onderdeel van het Open Lab Ebbinge in de stad Groningen. Het Open Lab Ebbinge vormt tot 2016 een tijdelijke nieuwe stadswijk waar in negen paviljoens wisselende programma’s te vinden zijn.

Eerder op Architectuur.nl :Duurzame gevelbekleding voor lighthouse

Foto: Mark Sekuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.