Ontwerp eerste ruimtelounge

Actualiteiten, Nieuws

Ontwerp eerste ruimtelounge

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-04-2022

Space Perspective onthulde onlangs het ontwerp van de eerste ruimtelounge ter wereld. De ruimtelounge is bevestigd aan een grote ballon waarmee het bedrijf toeristen richting de ruimte wil brengen.

Op de gedeelde foto’s van het interieur van de ballon is te zien dat er onder meer een bar in de zogenoemde Spaceship Neptune-capsule moet komen. Daarnaast komen er luxe stoelen en is er sfeerverlichting. Verder is de ruimte voorzien van panoramische ramen die een fenomenaal uitzicht bieden op de ruimte. Zelfs het toilet aan boord krijgt een raam.

De Spaceship Neptune-capsule brengt toeristen overigens niet echt naar de ruimte. Hiervoor stijgt de ballon niet ver genoeg op. De maximale hoogte die de capsule kan bereiken ligt rond de 30 km. Als referentie: de grens van de ruimte ligt op 100 km hoogte. Niet echt in de ruimte dus, maar voldoende hoog om de kromming van de aarde te kunnen zien.

De vlucht zal ongeveer zes uur duren en de ballon zal opstijgen vanaf NASA’s Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida. Een ticket kost zo’n 125.000 dollar. Het bedrijf verwacht eind 2024 met de commerciële vluchten te beginnen. Voor het eerste jaar zijn alle plekken aan boord al uitverkocht.

Foto: Space Perspective

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.