Opvallend paviljoen voor hockeyclub

Nieuws

Opvallend paviljoen voor hockeyclub

Door: Petra Starink | 12-09-2016

Diederendirrix architectuur & stedenbouw heeft voor hockeyclub Oranje-Rood in Eindhoven een opvallend paviljoen ontworpen. De grote luifel is opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster, ondersteund door enkele kolommen. De structuur loopt van buiten door naar binnen en zorgt voor een bijzonder interieur met vrij zicht op de velden.

Afgeronde hoeken

Het driehoekige gebouw met afgeronde hoeken is ingepast op een spievormige open plek tussen de hockeyvelden. Het paviljoen ligt op een sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune met 1600 plaatsen aan de andere zijde. Daaronder zijn comfortabele kleedlokalen en een fysiotherapieruimte gebouwd, die voldoen aan de eisen van een topsportaccommodatie.  Op het opgetilde niveau bevindt zich de luxe kantine. Van hieruit kun je alle acht hockeyvelden bekijken. De riante luifel boven het terras zorgt dat je ook buiten altijd droog kunt staan om de wedstrijden te volgen. Op de verdieping van het paviljoen is  de businessclub.

Duurzaam gebouw

De frisse gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken. Ook in het interieur overheersen beton en hout, onder meer in de lange bar. De gemeente Eindhoven had als opdrachtgever hoge duurzaamheidsambities. Door het gebouw de compacte driehoekige vorm te geven, met zonnepanelen op het dak en hoge isolatiewaarden, is een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,3 gerealiseerd.

Oranje-Rood is dit jaar ontstaan uit een fusie van de succesvolle topsportclub Oranje-Zwart en breedtesportclub EMHC. Het nieuwe clubhuis is zaterdag 3 september feestelijk geopend.

Meer info www.diederendirrix.nl

Foto’s: Arthur Bagen/Pieter de Ruijter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.