Sterrennacht Daan Roosegaarde geopend

Nieuws

Sterrennacht Daan Roosegaarde geopend

Door: Jacqueline Knudsen | 13-11-2014

Op 12 november is Sterrennacht in gebruik genomen, het Van Gogh-Roosegaarde fietspad tussen Nuenen en Eindhoven. Daan Roosegaarde maakte het ontwerp en ontwikkelde met Heijmans de technologie. Fonkelende steentjes in het wegdek creëren de beleving van een sterrennacht, geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Vincent van Gogh. Het traject van 600 meter is onderdeel van de Van Gogh fietsroute, die in totaal 335 kilometer lang is. Het stuk is opnieuw geasfalteerd en bestrooid met duizenden glow-in-the-dark steentjes, die overdag opladen en fonkelen in het donker. De verlichting is niet te sterk, met het oog op de dieren in de omgeving.

De opening van het unieke fietspad is tegelijkertijd de start van het internationale themajaar Van Gogh 2015. Het fietspad en het themajaar zijn geïnspireerd op het werk en leven van de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh. Hij werd in Nederland (in Zundert) geboren, en groeide op in Noord-Brabant.

Innovatie door co-creatie

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is gebaseerd op de lichtgevende technologie van Smart Highway, het concept voor intelligente, interactieve wegen en gezamenlijk innovatieprogramma van Heijmans en Roosegaarde. Centraal in het concept staan de thema’s duurzaamheid, veiligheid en beleving. Deze krijgen hun uitwerking in de nieuwste technieken op het gebied van energie en licht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.