‘The making of’ thema DDW 2016

Nieuws

‘The making of’ thema DDW 2016

Door: Petra Starink | 25-07-2016

Het thema van de 15de Dutch Design Week is ‘The making of’. Het jubileumjaar staat in te teken van het maakproces en de makers. Van 22 tot en met 30 oktober tonen 2500 ontwerpers in Eindhoven hun nieuwste werk. In september wordt het complete programma bekend.

Maakproces centraal

DDW stelt met de keuze voor dit thema het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt.

Kritisch en ondernemend

Martijn Paulen, directeur DDW: ‘We laten zien dat Dutch designers kritisch en ondernemend zijn, veel zelf produceren, maar ook maatschappelijke problemen aanpakken. Met ‘The making of’ stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten.

Hoogtepunten van de DDW 2016 zijn onder andere de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en Modebelofte.

Internationale tentoonstellingen

Ook  het Designhuis, Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, TAC en Yksi verzorgen weer internationale tentoonstellingen. Het Klokgebouw biedt onderdak aan onder meer de exposities It’s Your World, in samenwerking met ambassadeur Bas van Abel (Fairphone), en Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

Voor meer informatie kijk op www.ddw.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.