Rem Koolhaas krijgt Johannes Vermeer Prijs

Rem Koolhaas krijgt Johannes Vermeer Prijs

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-10-2013

Op 21 oktober ontvangt Rem Koolhaas uit handen van minister Jet Bussemaker de Johannes Vermeer Prijs 2013. De jury prijst Koolhaas vanwege de tomeloze energie waarmee hij met zijn bureau OMA  blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de gebouwde wereld vorm te geven. de prijs bestaat uit 100.000 euro. Koolhaas zal tijdens de prijsuitreiking bekend maken waaraan hij het prijzengeld wil besteden.

De Johannes Vermeer Prijs is de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, door de regering in 2009 ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De jury vindt het oeuvre van gebouwen die Koolhaas in de loop van enkele decennia overal ter wereld heeft neergezet van uitzonderlijke zeggingskracht en allure, en heeft hem op grond daarvan unaniem voor de prijs voorgedragen. De jury bestond uit Janine van den Ende (voorzitter), Marie Hélène Cornips, Hans Goedkoop, Erwin Olaf en Omar Munie.

Rem Koolhaas (68) richtte in 1975 het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) op. In Nederland ontwierp hij onder meer de Kunsthal in Rotterdam. Ook in het buitenland heeft het bureau veel projecten gerealiseerd. Op dit moment realiseert Koolhaas De Rotterdam, een wolkenkrabber aan de Maas en het allergrootste multifunctionele gebouw in Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.