Smog Free in China

Nieuws

Smog Free in China

Door: Petra Starink | 28-06-2016

Tijdens het Forum van Milieujournalisten in Peking is het Smog Free Project van Daan Roosegaarde gelanceerd. Het Smog Free Project bestaat uit de Smog Free Tower en Smog Free Jewellery en laat alle zintuigen ervaren hoe een schone toekomst voelt. Het project, dat ondersteund wordt door het Chinese Ministerie van Milieubescherming zal vijf Chinese steden aandoen.

Inspiratie op reizen door China

Het ontwerp van de Smog Free Tower is geïnspireerd op Roosegaardes reizen door China, in het bijzonder de tempels in China’s openbare parken. De zeven meter hoge toren laat mensen de weldaad van schone lucht ervaren.De Smog Free Tower is ’s werelds grootste luchtzuiveraar en creëert een bel van schone lucht. De eerste Smog Free Tower zuivert 30.000 m3 vervuilde lucht per uur met gepatenteerde ion-technologie en gebruikt niet meer groene stroom dan een waterkoker (1400 watt).

Donatie schone lucht

De Smog Free Jewellery vormt een tastbaar souvenir van het Smog Free Project. De Smog Free Ring en de Smog Free Cufflinks zijn gemaakt van samengeperste smogdeeltjes die door de Smog Free Tower uit de lucht zijn gefilterd. Door een Smog Free Ring te kopen, doneer je 1000 m3 schone lucht aan de stad.

Het Smog Free Project is niet alleen bedoeld als lokale oplossing voor parken, maar ook als inspirerende beleving van een schone toekomst. Na Peking zal het Smog Free Project in China een tour maken langs een aantal grote steden. Deze tour komt met een programma vol lezingen en activiteiten over duurzaamheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.