Windlicht van Daan Roosegaarde

Nieuws

Windlicht van Daan Roosegaarde

Door: Petra Starink | 14-03-2016

Het nieuwste kunstwerk van Daan Roosegaarde ‘Windlicht’ bestaat uit een dans van lichtlijnen en is te zien vanaf de Annavosdijk in Sint Annaland in Zeeland. Speciale software en tracking technologie detecteert de windmolenwieken die met 280 kilometer per uur draaien. Groene lijnen van licht worden gekoppeld aan deze wieken, hierdoor ontstaat een spel van licht dat altijd anders is.

Kinderdijk inspiratiebron

Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door Kinderdijk. Deze pittoreske windmolens uit 1740 zijn een goed voorbeeld van Nederlandse innovatie. Opnieuw verbinding maken met het landschap en positieve beeldvorming rondom groene energie is een belangrijke drive voor Daan Roosegaarde. Met een team van ontwerpers en engineers is dit kunstwerk ontwikkeld. Windlicht’ wordt gesteund door KPN. Met ‘Windlicht’ steunen we de gedachte van Roosegaarde dat groene energie iets is om trots op te zijn.”

Verhalen achter kunstwerk

Bij het binnenrijden van St. Annaland kunnen bezoekers afstemmen op een speciaal radiokanaal ‘Windlicht FM’ op 105.3 FM om verhalen achter het kunstwerk te horen.

Informatie voor bezoekers

‘Windlicht’ is nog te zien op 18 en 19 maart van 20:00 tot 23:00  in het Eneco windmolenpark bij Sint Annaland in Zeeland. Het kunstwerk werkt met de krachten van de natuur en is daardoor weersafhankelijk. Hierdoor kunnen de data en tijd van de mogelijke bezichtigingen van het kunstwerk afwijken. De actuele stand van zaken is te vinden op de Facebookpagina van Studio Roosegaarde.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.