Start bouw Collectiegebouw

Nieuws

Start bouw Collectiegebouw

Door: Petra Starink | 30-01-2017

De bouw van het nieuwe Collectiegebouw in het Rotterdamse Museumpark gaat begin maart van start. Het Collectiegebouw, een ontwerp van architectenbureau MVRDV is een kunstdepot dat toegankelijk wordt voor publiek en een plek biedt aan collecties van particuliere verzamelaars. Het openbare depot voor Museum Boijmans Van Beuningen opent naar verwachting in 2019.

Begin maart start van bouw

Begin maart start BAM Bouw en Techniek met de bouw van het Collectiegebouw. De bouw duurt ongeveer twee jaar. Het Collectiegebouw, een bijzonder ontwerp van architectenbureau MVRDV, zorgt voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte. Daarnaast is het een manier om kunst terug te geven aan de Rotterdammers. In het gebouw kunnen bezoekers ook meekijken met restauraties en herkomstonderzoek.

De bouwer werkt gedurende de komende twee jaar vanuit een kleine bouwplaats waarmee de overlast voor de omgeving en gebruikers van het Museumpark wordt beperkt. Tijdens de bouw kunnen festivals en evenementen gewoon doorgaan en blijft de straat Museumpark toegankelijk voor verkeer.

Bouwkosten

De bouwkosten van het Collectiegebouw bedragen EUR 61,5 miljoen. Stichting De Verre Bergen draagt daarvan EUR 17,5 miljoen bij. De bijdrage van de gemeente Rotterdam bestaat uit structureel EUR 2,5 miljoen per jaar voor de exploitatie van het Collectiegebouw.

Beeld: MVRDV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.