Symposium herbestemming religieus erfgoed

Symposium herbestemming religieus erfgoed

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 24-05-2013

De grote hoeveelheid kerken en kloosters die hun functie hebben verloren maakt goede oplossingen noodzakelijk om leegstand te voorkomen. Herbestemming is een van de oplossingen. Kerk en Klooster, de dochter van BOEi die zich bezighoudt met religieus erfgoed, organiseert op 4 juli aanstaande een besloten symposium onder de titel ‘Stilte voor de storm – samen pionieren’. Aanwezig zijn professionals en direct betrokkenen die zich vanuit verschillende achtergronden concreet inzetten voor de herbestemming van religieus erfgoed.

Tijdens het symposium staan de stand van zaken, oplossingsrichtingen benoemen en uitwerken en het leren van elkaar centraal. Daarom richt deze besloten bijeenkomst zich op inspirerende deelnemers die vanuit de eigen professie en betrokkenheid zaken verder op kunnen pakken en nieuwe en andere perspectieven bieden. Deelname is dus niet vrijblijvend, wilt u pro actief meedenken en -werken aan oplossingsrichtingen voor herbestemming van religieus erfgoed, meldt u aan op [email protected]

De bijeenkomst vindt plaats in de Clemenskerk in Hilversum, zie foto – eigendom van BOEi, waar op dezelfde dag de oplevering van de cascorestauratie gevierd gaat worden. Kerk en Klooster is in 2013 opgericht door BOEi op initiatief van de stichting Behoud en Herbestemming Religieus Erfgoed (BHRE) als een dochterorganisatie voor het behoud ven religieus erfgoed.

In juni verschijnt in het magazine ArchitectuurNL een artikel van Mascha van Damme over enkele recente (plannen) voor herbestemming van kerken.

Gerelateerd: Majellakerk start derde leven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.