The Next Economy op IABR 2016

The Next Economy op IABR 2016

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-04-2016

Next Economy op IABR Rotterdam 2016Twaalf weken lang van 23 april tot en met 10 juli wordt Fenixloods II op Katendrecht tijdens de zevende editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam omgetoverd tot tentoonstellings- en werkruimte voor de architectuur. De Architectuur Biennale Rotterdam 2016 staat in het teken van The Next Economy. Tentoonstellingen, lezingen en debatten die plaats vinden roepen ideeën op over de stad van morgen.

What’s Next?

Binnen een halve eeuw wonen er wereldwijd twee maal zoveel mensen in steden als nu. De stad zal dan echt de motor van de wereldeconomie zijn. Wat heeft die ‘Next Economy’ voor ons in petto? Niemand kan voorspellen wat de toekomst onze steden brengt. Dus de vraag is: What’s Next? We moeten opnieuw nadenken over hoe we wonen, werken en leren. IABR 2016 neemt de grote uitdagingen van de eenentwintigste eeuw als uitgangspunt en laat verbeeldingen zien van de stad van morgen.

Curator Team

Hoofd Curator van IABR 2016 is Maarten Hajer, hoogleraar Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht. Het Curator Team bestaat verder uit Jandirk Hoekstra (H+N+S Landschapsarchitecten), Daan Zandbelt (De Zwarte Hond), Joachim Declerck (Architecture Workroom Brussels), Michiel van Iersel (Non-fiction en Failed Architecture) en Freek Persyn (51N4E, Brussel). Algemeen directeur van de IABR is George Brugmans.

Het IABR 2016 is tot en met 10 juli het platform voor creatieve coalities van ontwerpers, bestuurders, bedrijven, burgers met nieuwe ideeën en verbeeldingen van de stad van de 21e eeuw.

Kijk voor het hele programma op www.iabr.nl.

Foto: IABR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.