Voorkom een gevelbrand

Nieuws

Voorkom een gevelbrand

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-07-2019

Het onderwerp brandveiligheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Ook de brandveiligheid van gevels in Nederland staat ter discussie. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor een brand, maar hoe voorkom je die? Wat eist de regelgeving? En garandeert de regelgeving voldoende brandveiligheid?

Brandveiligheid in gebouwen

Vooral naar aanleiding van de grote brand in de Grenfell Tower in Londen is ook in Nederland de discussie opgelaaid over de brandveiligheid in gebouwen van meer dan 13 meter hoogte. Het webinar ‘Voorkom een gevelbrand’ gaat in op de verschillende vragen die in deze discussie een rol spelen. Tijdens de live-uitzending op 24 september is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aspecten van brandveilige gevels

Drie sprekers zullen in dit webinar ingaan op de verschillende aspecten van brandveilige gevels.
Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, bouwinnovator en emeritus hoogleraar TU Eindhoven, zal aftrappen met de risico’s op gevelbranden in Nederland en de Nederlandse bouwwijze en – details vergelijken met de Engelse situatie.
De tweede spreker is ir. Ruud van Herpen, technisch directeur bij adviesbureau Nieman en lector brandveiligheid aan de Saxion Hogeschool. Hij zal ingaan op de Nederlandse regelgeving en de rol van brandveiligheidsadviseurs.
John Relou, technical marketing manager bij Rockpanel, zal de Nederlandse regelgeving vergelijken met die in Europese buurlanden en ingaan op welke lessen er te leren zijn van de brand in Engeland.

Het webinar ‘Voorkom een gevelbrand’ vindt plaats op dinsdag 24 september van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Rockpanel. Aanmelden is gratis en kan hier

gevelbrand
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.