Wonen en werken op NPD locatie

Nieuws

Wonen en werken op NPD locatie

Door: Petra Starink | 31-05-2017

De tender voor Kavel 1 van de locatie NPD in Utrecht-Overvecht is gewonnen door AM. Het programma omvat wonen, werken en recreëren voor 350 appartementen verdeeld over drie gebouwen. In het middelste gebouw, een ontwerp van NL Architects, bevindt zich de Superplint. De twee buitenste gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects. LINT Landscape Interventions heeft het ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte, gericht op ontmoeting en waarin het winkelcentrum Overvecht wordt verbonden met de nieuwe centrumfuncties en de ecologische zone langs het water.

Inspirerende plek

De nieuwe NPD locatie, waar de voormalige Nederlandse Pakket Dienst was gehuisvest wordt een gezonde en inspirerende plek om te wonen. Belangrijke pijlers uit het plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en inspiratie. In het middelste gebouw bevindt zich de Superplint. De Superplint geeft ruimte aan ondernemers uit de wijk. Zij krijgen hier de kans om van start te gaan en zich verder te ontwikkelen. De Superplint is een hoge hal die voor verschillende activiteiten geschikt is. Er komen verschillende horecagelegenheden als Kantien en Pizzaiolo030, een leerwerkrestaurant voor onder anderen pizzabakkers.

Woonprogramma

Het woonprogramma bestaat uit woningen tussen de 40 en 120 vierkante meter. In het programma zitten o.a. woonwerkwoningen en woonzorgwoningen. Elk gebouw heeft een grote binnentuin en liggen op hoogte. Trappen vanaf verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuin.

Beeld: AM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.