Woontoren De Zalmhaven opgeleverd

Actualiteiten, Nieuws

Woontoren De Zalmhaven opgeleverd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-04-2022

Gebiedsontwikkelaar AM en investment manager én ontwikkelaar van woningen Amvest leverden deze maand ‘De Zalmhaven’ op. Een nieuwe blikvanger aan de Rotterdamse skyline in het Scheepvaartkwartier. Het project omvat in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. Op de bovenste verdieping komt een restaurant met uitzicht over Rotterdam en ver daarbuiten.

De bouw van De Zalmhaven is na ruim 3,5 jaar bouwtijd afgerond. Om zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving en vanwege de bouwveiligheid is gekozen voor een geprefabriceerde constructie. Met een hoogte van 215 meter is de Zalmhaven de hoogste prefab-toren ter wereld en tevens de hoogste woontoren van de Benelux.

De centrale ligging in de stad, de goede bereikbaarheid en de uitstraling van het project hebben bijgedragen aan de vlotte verhuur en verkoop. Ook de aanwezigheid van een residence manager in de centrale hal en het complete afwerkingsniveau van de woningen zijn een toegevoegde waarde. De diverse thema’s maken De Zalmhaven een gewild project is om in te wonen en te werken. Alle huurwoningen, verdeeld over de drie torens, zijn ‘instapklaar’ opgeleverd.

Architecten

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw was in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.