Woonwijk ontworpen als vakantiepark

Nieuws

Woonwijk ontworpen als vakantiepark

Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-12-2017

Een woonwijk die lijkt op een vakantiepark, dat is het idee achter de nieuw te bouwen wijk ‘Happy Days’ in Zoetermeer. Het project zal de komende jaren ontwikkeld worden op locatie Dwarstocht, aan de oostkant van Zoetermeer.

Op de volledig groen omsloten locatie langs de Oostweg en dicht tegen woonwijk Oosterheem aan, komt een nieuwe wijk met ruim 200 woningen waar volgens ontwikkelaar ERA Contour avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal zullen staan.

Altijd op vakantie

Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’. Het plan heeft veel groene ruimte met plekken die bekend zijn van de camping, zoals picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel. ERA Contour is verheugd met het aanstaande project. Directeur Bianca Seekles: “We doen niets liever dan een plek, die op dit moment nog niet haar kwaliteit uitstraalt, om te toveren tot een fijne en plezierige woon- en verblijfsplek. Als Zoetermeers bedrijf dragen we heel graag bij aan de stad waar onze wortels liggen.”

Woningaanbod

De komende jaren ontwikkelt ERA Contour 200 woningen voor starters, actieve stellen van elke leeftijd en gezinnen in elke samenstelling. Daarnaast is er in Happy Days plek voor gedeelde (werk)ruimtes voor zelfstandige professionals uit de buurt. Het woningaanbod is verdeeld in 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 startersappartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen met een woonoppervlakte tussen de 125 tot 180 m2. De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied, waarbij aan de rand van de buurt wordt geparkeerd.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Happy Days Zoetermeer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.