Workspace Design Show in de RAI

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Workspace Design Show in de RAI

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2023

Op 11 en 12 oktober 2023 is de RAI Amsterdam het toneel van de Workspace Design Show. Dit evenement richt zich op visie en innovatie op het gebied van het ontwerpen van werkplekken. Enkele highlights zijn de Workspace Design Talks, met Design experts en strategen die ‘de werkplek van de toekomst’ belichten.

De Workspace Design Show is bedoeld voor ontwerpers, architecten, ontwikkelaars, aannemers en eindgebruikers uit de Benelux-markt. De organisatie geeft aan dat de lijst met bevestigde sprekers indrukwekkend is en vertegenwoordigers van toonaangevende architecten- en ontwerpbureaus omvat. Hieronder MVRDV, Fokkema & Partners, UNStudio, Powerhouse, D/DOCK, HofmanDujardin, MVSA, de Architekten Cie, Tetris en Ditt Officemakers.

Talks

Verwijzend naar hoe bedrijven Design inzetten om talent aan te trekken en te behouden, zegt Hans Reineke, Founding Partner bij Hollandse Nieuwe: “De fysieke werkruimte is het meest geschikt voor het cureren en ervaren van de unieke waarden en identiteit van een organisatie. Deze beleving is cruciaal voor huidige en toekomstige medewerkers, zodat zij met alle zintuigen binnen een organisatie verbinding kunnen maken. Deze verbinding (en deelname) zal bijdragen aan het creëren van een voorkeur bij het desbetreffende bedrijf die uitblinkt in uiterlijk en uniek karakter”.

Natalie Hoffman, internationaal adviseur bij Facility Management Nederland, geeft inzicht in hoe het ontwerp van werkplekken in 2023 zal transformeren: “Als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld, zien we dat het tekort aan arbeidskrachten de komende jaren zal aanhouden. Alle organisaties zullen nadenken over hoe ze talent kunnen aantrekken en behouden. Het verhogen van salarissen, het vinden van talent buiten de landsgrenzen, het aanbieden van hybride werkvormen, het desinvesteren van vastgoed, maar ook het creëren van een gezonde werkomgeving zal leiden tot het zoeken naar creatieve oplossingen. Generatie Alpha zal naar verwachting de rijkste, hoogst opgeleide en meest technologisch onderlegde generatie worden die opgroeit terwijl de wereld in brand staat”.

Design trekt talent

Naast diverse talks zal de Workspace Design Show ook verschillende interactieve onderdelen bevatten die bezoekers de kans geven om het nieuwste op het gebied van duurzaam ontwerp te ervaren. Maar ook hoe ze een werkplek kunnen ontwerpen om werknemers aan te trekken.

Naast de conferentie zullen op de show ook verschillende topexposanten uit Nederland en heel Europa aanwezig zijn, waaronder Interstuhl, Vepa, Expormim, Kettal, Mute, Girsberger, Tarkett, OCS+, Rockwool, Occony en De Blick. Bovendien kan de bezoeker deelnemen aan netwerkevenementen en bijeenkomsten om in een ongedwongen sfeer contact te kunnen maken met de exposanten. Met een focus op plezier en creativiteit, is de show een perfecte gelegenheid voor professionals uit de industrie om nieuwe contacten te leggen, van elkaar te leren en geïnspireerd te raken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.