Restaurant Selva opent op 24e verdieping nhow

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Restaurant Selva opent op 24e verdieping nhow

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-09-2023

Selva is de naam van een Latijns-Amerikaans restaurant dat een ‘sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud’ biedt. Het interieur van het iconische restaurant is ontworpen door designbureau El Equipo Creativo en is geïnspireerd op het delirium van kleur en textuur dat dit grootste ongeschonden paradijs op aarde bezit.

Selva neemt haar gasten mee op een gastronomische reis door het karakteristieke en gevarieerde Latijns-Amerikaanse landschap. Zo staan onder andere gerechten uit Mexico, Peru en Brazilië op het menu waarbij de keus bestaat uit vlees en vis maar ook uit een breed scala aan vegetarische en veganistische opties. De ruimte van 700 vierkante meter biedt plek voor 137 dinerende gasten en 45 zitplaatsen in de cocktailbar.

Het iconische gebouw dat naar verschillende richtingen wijst, symboliseert de smeltkroes die de stad Amsterdam altijd al was en nog steeds is. Na het binnenstappen bij Selva op de 24e verdieping (de hoogste) van Amsterdam RAI, komen gasten terecht in een interieur dat is geïnspireerd door de tinten, texturen en patronen van het Amazoneregenwoud. Hiermee weerspiegelt het restaurant de organische vormen van de Amazone-rivieren en creëert het een levendige en weelderige atmosfeer waarin gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de smaken die Latijns-Amerika te bieden heeft.

Cocktailbar

nhow Amsterdam RAI werkt samen met Younique Concepts waar het gaat om de cocktailbar Sonora die op dezelfde verdieping opent.”We zijn blij om de deuren van Selva te openen, met haar rijke en kleurrijke Latijns-Amerikaanse keuken,” zegt Renata Komarzinska, General Manager van nhow Amsterdam RAI. “We kijken ernaar uit het restaurant, tezamen met cocktailbar Sonora, te laten uitgroeien tot een must-visit locatie waar zowel inwoners van Amsterdam als hotelgasten de smaken en de spirit van dit inspirerende gebied kunnen ervaren.”

“We zijn trots om met nhow Amsterdam RAI, samen te mogen werken aan dit project”, zegt Sven Sallaerts, Business Development voor Younique Concepts. “Door onze krachten te bundelen kunnen we onze expertise en sterke punten combineren om een hospitality-ervaring van een hoger niveau te bieden.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.