Zuiderzeelamp gevuld met persoonlijk object

Design, Evenementen, Nieuws

Zuiderzeelamp gevuld met persoonlijk object

Door: Petra Starink | 19-10-2015

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen presenteert samen met designstudio Kranen/Gille de Zuiderzeelamp. De lamp bestaat uit een keramische sokkel, vervaardigt door Cor Unum, met daarop een omgekeerde weck-pot. Speciaal voor de Dutch Design Week vormen vijf Zuiderzeelampen een uniek ‘depot’ voor fascinerende objecten van vijf Nederlandse designers: Kiki van Eijk, Maarten Baas, rENs, Richard Hutten en Studio Job. De Zuiderzeelamp is nu te zien op de Dutch Design Week tot en met 25 oktober in Eindhoven.

Het Zuiderzeemuseum vroeg deze ontwerpers, waarmee ook in het verleden al is samengewerkt, een persoonlijk object te kiezen voor in haar of zijn eigen Zuiderzeelamp. De Zuiderzeelamp is een doorontwikkeling van de lampen in het Jutterskabinet, die Kranen/Gille maakte in opdracht van het Zuiderzeemuseum. Bij het ontwerp van de lamp staat bewaren centraal.

Designstudio Kranen/Gille `jutte’ negen objecten uit het rekwisietendepot zoals een pijp en glazen oog. De voorwerpen zijn verguld en hebben in de lamp een nieuw leven gekregen. De bijbehorende verhalen van de vijf designers zijn te lezen op www.mijnzuiderzee.nl.

Inspiratie op collectie

Het Zuiderzeemuseum vraagt jaarlijks aan ontwerpers zich te laten inspireren door de collectie van het museum. De Zuiderzeelamp is een nieuw product in de Zuiderzeelijn: eerder verschenen de Zuiderzeekaraf van Studio MKGK, de Zuiderzeestoel van Richard Hutten en de Zuiderzeeklok van Maarten Baas.

Tijdens de DDW in Eindhoven zijn de gevulde Zuiderzeelampen te zien in het Klokgebouw. De Zuiderzeelamp kost €325 en is te bestellen via info@kranengille.com of www.corunum-ceramics.nl/nl/store.

Beeld: Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.