Inschrijving Brick Award 2022

Prijsvragen

Inschrijving Brick Award 2022

Door: Petra Starink | 26-01-2021

De inschrijving voor de Wienerberger Brick Award 2022, de internationale prestigieuze prijs voor keramische architectuurprojecten is geopend. Architecten beoordelen als onafhankelijke jury de innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid van projecten over de hele wereld. Inschrijven kan tot en met 8 april 2021.

Baksteenarchitectuur

De prijs wordt in 5 categorieën uitgereikt: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en: Building outside the box. De laatste categorie gaat over innovatieve concepten en manieren om baksteen te gebruiken, zoals nieuwe bouwtechnologieën of bijzondere keramische toepassingen in projecten. In totaal worden 6 prijzen uitgereikt: naast de categorieprijzen is er ook een Grand Prize Winner en een Special Prize Winner. Alle 50 genomineerde projecten worden opgenomen in het Brick boek.

Inschrijven kan tot en met 8 april 2021. Meer informatie over het inschrijven en de wedstrijdvoorwaarden vind je op https://www.wienerberger.nl/inspiratie/brick-award

Wienerberger Brick Award

In 2004 initieerde Wienerberger de Brick Award om te laten zien hoe verrassend, bijzonder en tijdloos keramische architectuur kan zijn. De tweejaarlijkse Wienerberger Brick Award is internationaal, het podium voor uitzonderlijke keramische architectuur en hun architecten. Het keramische spectrum strekt zich uit van bouwoplossingen met bakstenen en keramische dakpannen tot aan creatieve toepassingen met straatbakstenen en keramische gevelpanelen. Het betreft het een onafhankelijke prijs. De toepassing van Wienerberger producten is geen bepalende factor voor deelname.

Stadsarchief Delft

Het ontwerp van Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects voor het Stadsarchief Delft won in 2020 de Wienerberger Brick Award 20 in de categorie Working together. De overall ‘Grand Prize’ winnaar ging naar de Silesia University’s Radio and TV Department in het Poolse Katowice.

Foto: Stefan Müller

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.