Inschrijving Lighthouse Award 2021

Prijsvragen

Inschrijving Lighthouse Award 2021

Door: Petra Starink | 04-05-2021

Ieder jaar wordt door de Lighthouse Club, een netwerk voor de bouw- en vastgoedsector de Lighthouse Award uitgereikt. De inschrijving voor deze prijs is nu geopend. Inschrijven kan tot 1 juli. Dit jaar is het thema’ We can stand the rain!’. Optimistische plannen, ideeën en innovaties voor een watervaste gebouwde omgeving. De winnaar ontvangt €10.000.

Gevolgen van klimaatveranderingen

De wijze waarop we het landschap en de gebouwde omgeving inrichten, ontwerpen en gebruiken heeft invloed op het waterbeheer in ons land. Door hierbij goed in te spelen op de gevolgen van de klimaatveranderingen kan zowel verdroging van de bodem als overlast van extreme neerslag beperkt blijven. De Lighthouse Award is dit jaar gericht op die projecten, producten of innovaties die op een doordachte wijze anticiperen op de dreigende waterproblematiek als gevolg van klimaatveranderingen. Die bijdragen aan een gebouwde omgeving die op een slimme manier wateroverlast voorkomen of verdroging verminderen, of misschien wel allebei.

Jury

De jury van de Lighthouse Award 2021 zijn:
Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM
Liesbeth van der Pol, Dok Architekten en oud-Rijksbouwmeester
Olaf Lukkassen, senior adviseur business development Rijkswaterstaat
Boudewijn de Bont, directievoorzitter bij Hazenberg en Nico de Bont, voorzitter Awardcommissie Lighthouse Club.

Inschrijven tot 1 juli

Iedereen kan zich inschrijven voor de Award: wel of geen lid van de Lighthouse Club. Op 10 september 2021 wordt tijdens de Jaardag van de Lighthouse Club de winnaar bekend gemaakt.

Winnaar 2019

De biocomposiet fietsbrug over het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl won de Lighthouse Award 2019. Het 66 meter lange brugdek van deze brug is gemaakt van biobased materiaal op basis van vlas en hars.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.