Inspiratieboek Woningbouw in hout

Inspiratie

Inspiratieboek Woningbouw in hout

Door: Petra Starink | 04-05-2021

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie heeft het Inspiratieboek Woningbouw in hout gepresenteerd. In het boek staan achttien voorbeeldprojecten in de (sociale) woningbouw. Het boek met foto’s en ervaringen van de betrokken woningcorporaties, architecten en bouwers geeft een variatie van laagbouw, hoogbouw, en modulaire en hybride vormen in combinatie met staal, beton of baksteen.

Vincent Gruis, voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en professor Housing Management aan de TU Delft, ontving het eerste exemplaar. “Het inspiratieboek geeft een aantal voorbeelden van houten woningbouw die niet misstaan in de Nederlandse gebouwde omgeving. Het laat zien dat bouwen in hout nu de aandacht krijgt die het verdient. Voor de omvangrijke woningbouwopgave is het zeer belangrijk dat er alternatieven worden ontwikkeld die naast de huidige bouwmethoden kunnen worden ingezet.”

Bouwen met biobased materialen

“Het bouwen met biobased materialen biedt nieuwe kansen om de woningbouwopgave zodanig in te vullen dat deze ook bijdraagt aan de gewenste overgang naar een circulaire economie. Het inspiratieboek bevat veel voorbeelden waarbij biobased bouwen gecombineerd wordt met herbruikbaarheid, toepassing van traditionele materialen en de ‘Nederlandse smaak’, wat bij kan dragen aan een bredere acceptatie.”

Inspiratieboek

Het Inspiratieboek Woningbouw in hout is een uitgave van het Transitieteam Circulaire Bouwconomie, gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Circulaire Bouweconomie is een samenwerking van overheid en markt. Het Transitieteam werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050. RVO ondersteunt het Transitieteam.
Meer weten? Het boek is hier te downloaden.

Foto: ONE, het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en ontwerp van Moodbuilders Architecture 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.