Inschrijving Rabobank Innovation Challenge

Prijsvragen

Inschrijving Rabobank Innovation Challenge

Door: Petra Starink | 09-12-2020

Tot en met 12 februari 2021 kan er worden ingezonden voor de Rabobank Innovation Challenge. Dit is één van de meest prestigieuze prijzen binnen de bouw- en vastgoedsector. Centraal staan innovaties die een substantiële bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving van Nederland. Innovaties kunnen worden ingezonden in de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond.

Inzenden in 3 categorieën

De categorieën voor de Rabobank Innovation Challenge zijn identiek aan die van het innovatieplatform Building Holland. Inzenden kan in één van de drie volgende categorieën:

Energietransitie
Energietransitie is de overgang naar een situatie waarin de energievoorziening structureel anders van aard en vorm is dan in het huidige energiesysteem. In dit nieuwe systeem is fossiele brandstof grotendeels vervangen door duurzame energiebronnen, is er veel aandacht voor energiebesparing en energieopslag en is de energievoorziening meer decentraal georganiseerd. ‘Nederland van het gas’ is de meest tot de verbeelding sprekende uitwerking.

Circulariteit
In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het is de bedoeling tegen 2050 de Nederlandse economie volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Voor gebouwen betekent dit niet alleen het kijken naar materialen, maar ook naar levensduurverlenging door het maximaal aanpasbaar maken van de gebruiksfunctie van een gebouw. Een belangrijk onderdeel van circulair denken is het ontwikkelen van een gebouwpaspoort. In dit paspoort worden de circulaire kenmerken van een gebouw vastgelegd.

Slim & Gezond
In de categorie Slim & Gezond gaat het om nieuwe (sensor)technologieën die gebruikers en exploitanten van de gebouwde omgeving kunnen inzetten om gebruikerservaringen te verbeteren. Onder ‘gezond’ verstaan we innovaties op het gebied van binnenklimaat, temperatuurregeling, gezonde werkomgeving en actueler dan ooit: ventilatie. Kortom, het gaat om (technologische en IT) oplossingen die bijdragen aan een gezonde leef-, woon- en werkomgeving.

Jury

Een jury onder voorzitterschap van Claudia Reiner, vicevoorzitter van Techniek Nederland, toetst de inzendingen op de volgende criteria: de mate van oplossend vermogen, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en de klantwaarde. Per categorie worden vijf genomineerden geselecteerd

Winnaars bekend gemaakt op Building Holland 2021

De winnaars worden dinsdag 30 maart bekendgemaakt op de eerste dag van het innovatie-event Building Holland 2021 in RAI Amsterdam. Inzenden kan tot en met woensdag 12 februari 12.00 uur.

Foto: In 2020 won Termokomfort Europe in de categorie Circulariteit met het product Biofoam

Rabobank Innovation Challenge
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.