Winnaars Architectuurprijs Almere 2020

Prijsvragen

Winnaars Architectuurprijs Almere 2020

Door: Petra Starink | 03-02-2021

Tijdens een online livestream op 1 februari werden de winnaars bekendgemaakt van de Architectuurprijs Almere 2020. De vakjury koos voor Het Achillesveld van HundFalk Architecten. De publieksprijs ging naar de Tiny Church van Pieter ter Veen en het Zuidhuis van Daniel Venneman werd door de kinderjury gekozen als beste gebouw van 2020.

Alternatief voor de rijtjeswoning

Uit de 10 genomineerden projecten koos de vakjury – bestaande uit Ivonne de Nood, Tracy Metz en Dikkie Scipio, onder voorzitterschap van Fenna Wagenaar voor het Achillesveld van HundFalk Architecten in Almere Poort. “Het alternatief voor de rijtjeswoning: compacte vrijstaande woningen, met dakterras, een tuin en parkeerplaats op eigen kavel. Individuele woonkwaliteit in hoge dichtheid.”

Duurzaam ontwerp van kleine kapel

Voor de publieksprijs kozen ruim 1200 inwoners van Almere voor de Tiny Church van Pieter ter Veen in Almere Poort. Het duurzame ontwerp van de kleine kapel heeft de vorm van een cilinder en draait mee met de zon om optimaal te kunnen profiteren van de zonnepanelen op het dak.

Driehoekig woonhuis

De Kinderjury, bestaande uit leerlingen van basisschool Caleidoscoop in Filmwijk, kozen uit de tien genomineerden voor het Zuidhuis, een driehoekig milieuvriendelijk woonhuis, een ontwerp van Daniel Venneman, Woonpioniers.

Terugkijken uitreiking

De uitreiking van de Architectuurprijs Almere 2020 is hier terug te kijken. De Architectuurprijs Almere 2020 is georganiseerd door Kunstlinie om de meest bijzondere projecten van de afgelopen tijd te belichten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.