Coffeeshops Skunk en Relax

Coffeeshops Skunk en Relax

Door: Petra Starink | 08-09-2014

Voor de nieuwe locatie van Skunk en Relax in Sittard ontwikkelde interieurontwerper Maurice Mentjens twee verschillende identiteiten. Een zakelijke en een groene oase. De opdrachtgever en eigenaar  wilde vanwege regelgeving en voorschriften twee volledig van elkaar gescheiden coffeeshops realiseren binnen één pand. 

Iedere  ruimte moesten een eigen in- en uitgang hebben.Een gezamenlijke verkeerszone was wel toegestaan. Samen met de driehoekige grondvorm leverde deze eis een ongebruikelijke plattegrond op. Aan de straatzijde ligt coffeeshop Skunk met aan beiden kanten passages naar het achtergelegen Relax. De beide gangen namen behoorlijk wat vierkante meters in beslag en dat is nu opgelost door van de passages een spectaculaire belevingsruimte te maken. Er is gebruik gemaakt van glas en spiegelwanden en door dit ruimtelijk effect lijkt de coffeeshop Skunk groter. De wanden zijn gedecoreerd met semitransparante kleurbanen in diverse groentinten, een verwijzing naar wietplanten. In de lange passage vanuit cofeefshop Relax zijn alle wanden en plafonds bekleed met spiegels waardoor de krappe ruimte twee keer zo groot lijkt. Voor de spiegelpanelen is extra helder glas gekozen, dit glas is minder groen dan normale spiegels waardoor het repeterende beeld haar kleurcontrast langer behoudt.

Green walls van klimop

Voor de beide interieurs zijn de bestaande huisstijlen aangehouden. Zo is de afhaalbalie van Skunk uitgevoerd in oranje en de eikenhouten tafels en stoelen van Alexander Pelikan bieden een modern-rustieke touch.  Hetzelfde meubilair vinden we terug in coffeeshop Relax, maar nu geplaatst in een romantische lusthof met ‘green walls’ van klimop. Grote ronde dakkoepels met een doorsnede van 120 cm zorgen voor extra daglicht. ‘s Avonds worden de koepels van buitenaf aangelicht met spots.

Projectgegevens

Locatie Stationsplein 1-A, Sittard
Opdrachtgever Pasarela S.A.
Oppervlakte 365 m2
Interieurontwerper Maurice Mentjens
Projectteam Maurice Mentjens, Bas Mercx, Annet Butink
Fotografie Peter Kessels
Constructeur interieur Timmerfabriek Hees
Tegels en tegelwerk Refin, Gebroeders Moors
Licht Grease Lighting
Pleisterwerk Stucadoorsbedrijf Hoedemakers
Schilderwerk Giel Hees schilderwerken
Groene muren Kunstboomkunst
Meubels Goln
Akoestiek materiaal Allkoestiek
Electriciteit Electro Delsing
Glaspanelen Glasdecor Kelleners
Raamstrippen Jos Winkelmolen
Tourniquet Firma Vahsen
Bouwkundig architect Marc Vola

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.