Derde leven gezocht

Derde leven gezocht

Door: Peter Visser | 15-03-2014

Het was een opvallend bouwsel op de Floriade van 2002 bij Hoofddorp, het paviljoen van Noord-Holland, kortweg Het Web genaamd. Na afloop van de Floriade was het lot van het ruimteschip van Kas Oosterhuis lange tijd onzeker, totdat het in 2006 zijn tweede leven begon naast het gebouw van Bouwkunde in Delft als onderwijsgebouw voor de Hyperbody Research Groep van professor Oosterhuis. Maar in 2008 slaat het noodlot toe, het Bouwkunde gebouw gaat in vlammen op. En hoewel het de draagstructuur en de huid van het iWEB, zoals het paviljoen inmiddels heet, gespaard blijven, loopt het interieur fatale waterschade op.

De faculteit verhuist naar het voormalige hoofdgebouw van de TU Delft, maar pogingen om het paviljoen mee te verhuizen lopen op niets uit omdat te duur is. Die verhuizing is echter wel noodzakelijk om het iWEB te laten functioneren, omdat het vanuit de faculteit wordt aangestuurd.

Anno 2014 staat het paviljoen nog steeds werkeloos op zijn oude plek en TU Vastgoed wil van het gebouw af. Diverse pogingen om het een derde leven te geven zijn mislukt en de tijd begint te dringen. Het zou zomaar kunnen dat bij het verschijnen van dit nummer het iWEB al niet meer bestaat. En dat zou eeuwig zonde zijn.

Projectgegevens

Foto's Peter Visser en Roel Dijkstra

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.