Duurzaam alzijdig sanitairgebouw

Duurzaam alzijdig sanitairgebouw

Door: Petra Starink | 17-05-2016

Architect Lisette Jacobs van Li-Z-architectuur heeft voor de camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek een nieuw sanitairgebouw ontworpen. Omdat de 4 opdrachtgevers een grote voorkeur hebben voor duurzaamheid is het gebouw gemaakt van een duurzaam houtsoort dat op een natuurlijke manier vergrijst. Het gebouw past hierdoor mooi in de natuurlijke omgeving.

Hout en betonstuc

Omdat het sanitairgebouw veel gebruikt wordt is het belangrijk om het goed en makkelijk schoon te houden. De verhoogde betonnen vloerplaat houdt het water uit de omgeving buiten, en zorgt voor een overgang van buiten naar binnen. Er is gekozen om de vloer en wanden te voorzien van betonstuc met afgeronde hoeken. Dit is ook toegepast bij de wasbakken, toiletten en douches aan de buitenzijde. In combinatie met het hout geeft dit een warme en eigentijdse uitstraling. Door de toepassing van 2 hoofdmaterialen brengt dit rust aan het geheel. Omdat het gebouw onder het vergunningsvrij bouwen valt mag het in totaaloppervlak niet groter zijn dan 50m2 en de hoogte maximaal 3 meter. Er is gekozen om de douches en toiletten in één ruimte te situeren, waardoor er geen kleine hokjes zijn ontstaan.

Alzijdig gebouw

De afwasomgeving bevindt zich onder het overstek aan de buitenzijde en is tevens een centrale ontmoetingsplaats. De wanden en het dakoverstek vloeien in elkaar over en maakt het gebouw alzijdig en zorgt er voor dat elke invalshoek een ander aanzicht heeft. Het sanitairgebouw is in april 2016 opgeleverd.

Projectgegevens

Naam projectSanitairgebouw Groesbeek
LocatieCranenburgsestraat 178, Groesbeek
Programma/functieSanitairgebouw
Architectenbureauli-Z-architectuur
ProjectarchitectLisette Jacobs
Opdrachtgever(s)Camping Bij Ons, Groesbeek
LandschapsarchitectAannemersbedrijf Kaal bv
Start bouwnovember 2015
Opleveringapril 2016
Beeldli-Z architectuur

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.