Frisse School IKC Het Talent

Frisse School IKC Het Talent

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-03-2019

Het nieuwe onderkomen van de voormalige Prof. Dr. H. Kraemerschool in Osdorp is officieel geopend. De school gaat verder onder de naam Integraal Kind Centrum (IKC) Het Talent. Paul de Ruiter Architects ontwierp in opdracht van Amos een duurzaam schoolgebouw met slimme energievoorzieningen en extra veel speelruimte.

Open omgaan met elkaar

IKC Het Talent, aan de Notweg in Osdorp is een Integraal Kind Centrum voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Een echte buurtschool met veel aandacht voor de brede talentontwikkeling van kinderen, zowel onder schooltijd als daarbuiten. Ook voor ouders is er een ruim aanbod van activiteiten, waarmee zij op verschillende manieren betrokken kunnen zijn bij de ontwikkeling van het kind. De school werkt vanuit een Oecumenische traditie waarbij respectvol en open omgaan met verschillen een belangrijk uitgangspunt is.

Frisse School

IKC Het Talent is een Frisse School (Klasse B) waarin de prestaties en de gezondheid van leerlingen en medewerkers optimaal gestimuleerd worden. In de gevel zijn grote te openen delen aangebracht, waardoor er direct contact met de buitenruimte is, en ook gedurende het jaar zoveel mogelijk natuurlijk geventileerd kan worden. Door een slim vraag gestuurd ventilatiesysteem worden de onderwijsruimtes op een zeer energiezuinige wijze efficiënt van frisse ventilatielucht voorzien. Door de energiezuinige klimaatinstallatie, de onderhoudsarme materialisering en duurzame technieken is het schoolgebouw duurzaam en toekomstgericht.

Verdiepingen die het gebouw oversteken

Het gebouw bestaat uit een compacte begane grond met daarboven twee verdiepingen die het gebouw oversteken. Hierdoor is extra veel speelruimte rondom de school gecreëerd. De overstekken dragen bij aan de herkenbaarheid van het gebouw, daarnaast ontstaan door de overstekken beschutte (speel)plekken bij mindere weersomstandigheden. De drie verdiepingen worden door de centrale trap in het hart van het gebouw met elkaar verbonden. Op de begane grond bevinden zich de VVE ruimtes (Voor- en Vroegschoolse Educatie), de ouderkamer, het speellokaal, de docentenkamer, de conciërge en een aantal ondersteunende ruimtes. De leerpleinen en de stafruimtes zijn aan de zuidzijde geplaatst, de lokalen in de bovenverdiepingen zijn gelegen aan de oost-,west- en noordgevel.

Projectgegevens

Naam project IKC Het Talent 
Locatie Notweg 36, Osdorp
Programma/functie IKC voor 2-12 jarigen
Architectenbureau Paul de Ruiter Architects
Projectarchitect Paul de Ruiter
Projectteam Martijn van Gameren, Marlous Vriethoff, Richard Buijs, Christian Quesada van Beresteyn
Opdrachtgever(s) Amos
Adviseur constructie Pieters Bouwtechniek
Adviseur installaties Traject
Adviseur bouwfysica Traject
Start bouw December 2017
Oplevering December 2018
Bruto vloeroppervlakte 1.820 m²
Beeld Paul de Ruiter Architects

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.