Houten vakantiehuis Villa Tonden

Houten vakantiehuis Villa Tonden

Door: Petra Starink | 30-06-2020

Het houten vakantiehuis Villa Tonden is ontworpen door HofmanDujardin. De constructie en de gevel zijn van hout. De villa gevestigd in het Gelderse Tonden is opgebouwd uit 3 geschakelde volumes met een zadeldak. De vorm die zo ontstaat verzacht de aanwezigheid in het landschap en creëert verschillende plekken rond het huis. De gevels omsluiten terrassen die uitkijken over de weide en het bos. Door het gebruik van schuifdeuren kunnen alle ruimten samensmelten om de onderlinge verbinding te versterken.

Grote leefruimte met ramen aan 3 zijden

De entreehal wordt gekenmerkt door een groot raam om in te zitten en is direct verbonden met de woonkamer. Deze grote leefruimte heeft ramen aan drie zijden waardoor er gedurende de hele dag zonlicht binnenvalt.

Houten constructie

Twee grote glazen schuifpuien openen de ruimte naar het terras en vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. Door de houten constructie zichtbaar te maken wordt de hoogte van de woonkamer extra benadrukt. De ruimte vormt het hart van het vakantiehuis.

Uitzicht op de natuur

De master bedroom beschikt over een eigen badkamer en een groot panorama raam. De kinderslaapkamer is uitgerust met vier ingebouwde bedsteden. Ook hier biedt een raam uitzicht op het bos, waardoor de kinderen vanuit hun bed naar de vogels en herten kunnen kijken. Naast de slaapkamers op de begane grond liggen er twee gastenkamers in de nok die beschikken over een dakraam dat zicht biedt op de boomtoppen en sterren. Zo heeft elke ruimte zijn eigen relatie met de natuur.

Projectgegevens

Naam projectVilla Tonden
LocatieTonden
ArchitectenbureauHofmanDujardin
ProjectteamBarbara Dujardin, Michiel Hofman, Maik Peters, Anne Boonstra, Kiwa van Riel
Opdrachtgever(s)Particulier
HoofdaannemerAannemersbedrijf Kormeling
InterieurontwerperHofmanDujardin, Meubilair: Imetis Maatwerk Interieur, Adviseur verlichting: ERCO
Adviseur constructieBreedID
Adviseur installatiesBureau 1232
Start bouw2017
Oplevering2019
Bruto vloeroppervlakte150 m²
BeeldHofmanDujardin-Matthijs van Roon

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.