Villa Reimersbeek

Villa Reimersbeek

Project
Door: Petra Starink | 02-10-2012

Architect Roland Pouw heeft  Villa Reimersbeek ontworpen. Dit is gebeurd in opdracht van Blauw Beleggingen BV in Delft. De villa is een verbouwing van een bungalow (1 laags gebouw) tot een echte villa door een woonlaag toe te voegen. De opbouw wordt door middel van een overkraging van twee meter over de zuidgevel van de bestaande bouw getrokken, waardoor het pand meer elan krijgt.

Onder de overkraging ontstaat een tien meter brede ruime veranda op het zuiden, vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de tuin en het zwembad. Bij het ontwerp is gekozen voor een architectuurstijl die raakt aan het modernisme, ook wel het functionalisme genoemd, waardoor de uitstraling van de villa iets tijdloos heeft gekregen. Door een zoektocht naar het juiste lijnen- en vlakkenspel, wat een enigszins Mondriaans aandoet, is een voelbaar kloppend gevelbeeld en een in zijn omgeving passend bouwwerk ontstaan.
Er is gekozen voor neutrale gevelmaterialen zoals het kalkwit sierpleisterwerk, de antraciet houten kozijnen, het natuursteen achtig geveltegelwerk en een geoliede houten entree. Het interieur doet zeer licht aan door zijn plafondhoge glazen gevelpuien met grote schuifdeuren aan de gehele zuidgevel.

Drie woonlagen

Elk vertrek is zeer ruim gedimensioneerd, zelfs de toiletten. Mede hierdoor voelt het gebouw zeer fijn aan; veel comfort en goed aanvoelende ruimten, juist in verhouding. Binnen is ook gekozen voor houten kozijnen en deuren, en wit gestucte wanden en plafonds. De vloeren zijn belegd met basalt aandoend tegelwerk wat zeer goed past bij het licht frans eiken parket in de vertrekken, dat doorloopt over de treden van het imposante trappenhuis. De villa heeft 3 woonlagen. In het souterrain is een grote ruimte waar allerlei functies mogelijk zijn zoals een kinderspeelruimte, een mediatheek of studio. Op de begane grond bevindt zich de keuken, wasruimte en bijkeuken, en de grote woon- en eetkamer over de gehele breedte van de zuidgevel. Op de bovenste woonlaag zijn de vier slaapvertrekken waarvan twee zijn voorzien van een inloopkast. De master bedroom heeft, naast een eigen inloopkast en een toilet, een eigen badkamer met regendouche en losstaand ligbad. Het trappenhuis is centraal gelegen en verbind alle woonlagen met elkaar. Wanneer men in het schalmgat kijkt dan ziet men alle verdiepingsvloeren en krijgt men een goede indruk van de hoogte van het gebouw. De tuin,  gelegen aan de oost- en zuidzijde van de villa, is voorzien van gras en split gesteente.  Langs de rand van het zwembad zijn mooie grote lichtgrijze tegels aangebracht die in de avond worden aangelicht door de verlichting in de houten schutting.

Projectgegevens

OpdrachtgeverBlauw beleggingen BV, Delft
ArchitectRoland Pouw, IOU architecten
Bouwjaar2012
Woonoppervlakteca 287 m2
AannemerJP den Hartog & Zn BV
ConstructeurStructure Engineering
BouwfysicaPeutz BV

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.