Vrolijk stippenpatroon in Kiki’s Stocksale

Vrolijk stippenpatroon in Kiki’s Stocksale

Door: Petra Starink | 23-03-2016

Interieurontwerper Maurice Mentjens stak de winkel Kiki’s Stocksale in een nieuwe outfit. De nadruk moest liggen op zoveel mogelijk presentatieruimte. Het resultaat is een wit, open en transparant interieur overspoeld met een vrolijk stippenpatroon.

Kiki’s Stocksale ligt aan de Stokstraat in hartje Maastricht. Het interieur van dit 16e-eeuwse pandje werd in 2006 door Maurice Mentjens in warm hout gehuld, toen nog onder de naam Kiki2. In 2016 was het tijd voor vernieuwing. Kiki had nu een basic interieur voor ogen dat in korte tijd te realiseren zou zijn.

Licht en ruimte

De lange en smalle winkel met hoog plafond is teruggebracht naar de essentie. Een lege witte ruimte, waarin bouwkundige  elementen als trapopgangen en steunkolommen als het ware wegzinken. De kledingrekken met glazen legborden zijn opgebouwd uit zwarte steigerpijpen en benadrukken de hoogte. Verticaal gemonteerde industriële led-buizen werpen indirecte verlichting op beide wanden en verbreden de optiek. De verkoopbalie en presentatietafels zijn gemaakt van zwart stalen hoekprofielen en extra helder glas. Samen met de plafondarmaturen vormen ze één lange lijn en leidt de bezoekers verder de winkel in.

Transparante inrichting

De transparante inrichting laat de vloer zoveel mogelijk vrij. De linoleumvloer werd gedecoreerd met kleurige stippen. Deze stip is sinds jaar en dag het beeldmerk van Kiki Niesten Maastricht en verwijst met een scala aan kleurtjes naar de verschillende prijscategorieën. Op de wanden gaan de stippen over in neutraal wit, uitgevoerd als stalen schijven. Met behulp van magneten kunnen er kleding, tassen en schoenen aan worden opgehangen.

Grafisch lijnenspel

Het eindresultaat is een helder interieur geworden waarin de grafische lijnen van rekken en tafels contrasteren. Simpel, functioneel en perfect gedetailleerd.  Spiegelpanelen op de pashokjes links en rechts achterin verlengen de kledingrekken tot in het oneindige. Het schijnbare minpunt van de ruimte, lang en smal, is met deze kleine  toevoeging omgebogen in een pluspunt. Winkelplezier door vrolijke stippen.

Projectgegevens

Naam project Kiki's Stocksale
Locatie Stokstraat 28-32, Maastricht
Programma/functie Winkel
Opdrachtgever(s) Kiki Niesten
Interieurontwerper Maurice Mentjens
Start bouw februari 2016
Oplevering maart 2016
Bruto vloeroppervlakte 35m2 m²
Beeld Arjen Schmitz

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.