Behang met geweven patronen van Roos Soetekouw

Things of Beauty

Behang met geweven patronen van Roos Soetekouw

Door: Petra Starink | 25-06-2018

Ontwerpster Roos Soetekouw studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute en heeft in samenwerking met KEK Amsterdam nu een unieke collectie fotobehang op haar naam staan. Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken verhaal en zorgvuldige detaillering, waarmee Roos de kracht en schoonheid van textiel laat zien. Op basis van haar ontwerpen creëerde KEK Amsterdam  fotobehang in vier verschillende designs, met elk een specifieke kleur.

Fotobehang met geweven patronen

De nieuwe collectie fotobehang van KEK Amsterdam is gebaseerd op de zogenaamde fungy-collectie van Roos Soetekouw. In deze collectie staan geweven patronen centraal, geïnspireerd op de vormen, kleuren en texturen van schimmels en andere micro-organismen. De collectie is uitgevoerd in de kleuren oudblauw, vaalroze, lichtgrijs en lichtgroen. Als materiaal is 165 grams extra mat vliesbehang gebruikt, dat sterker is dan gewoon behang. Het fotobehang is verkrijgbaar in drie standaardafmetingen, maar kan ook op maat worden gemaakt. Vanaf € 149,95 voor een rol behang op het formaat 194,8 x 280 cm (4 banen).

Ontwerpster Roos Soetekouw

Na haar afstuderen mocht Roos Soetekouw de kamers aankleden voor Hotel The Exchange. In 2016 stond Roos al op de Dutch Design Week in Eindhoven met haar  sportieve sneakers voor het Nederlandse topmerk Australian Footwear. Met 3 paar damessneakers, herensneakers en tassen en accessoires heeft Roos een complete lijn ontworpen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.