Architectuurfotografie Egbert de Boer

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie Egbert de Boer

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-07-2019

Voorheen stond de Architectuur centraal in de Architectuurfotografie. Vandaag de dag is het soms zoeken naar het onderwerp en voeren afleiding en verleiding de boventoon. Verandering van spijs doet blijkbaar eten. Er wordt, niet gehinderd door enig inzicht in de materie maar vooral gevoed door de mogelijkheden van digitale fotografie en social media, nogal wat gefotografeerd onder de noemer architectuurfotografie. Fijnproevers zoals architecten voelen haarfijn aan of een foto goed is, en toch wordt het ‘linke soep’ als deze beeldgebruiker de kluts kwijt dreigt te raken in de jacht naar de dagelijkse likes. Is daar dan iets mis mee hoor ik u denken. Nee, natuurlijk niet, zelfs in de lekkerste appeltaart it wel eens een pit. Toch kan ‘snacken bij de Mac’ niet op tegen een voedzame gezonde maaltijd, dat zal niemand ontkennen.

Foto van iconisch gebouw

Mijn foto’s moeten dan ook méér zijn dan die snelle hap, een mooie foto van een iconisch gebouw is namelijk iets anders dan een iconische foto van een mooi gebouw. De (kunst)regels die oude meesters als Van Gogh als onderlegger gebruikten voor hun fantastische werken dienen dan ook als ‘kookboek’ voor mijn fotografie. De beproefde receptuur van compositieregels, symmetrie, lijnvoering, vlakverdeling, (sferisch) perspectief et cetera, zijn in al mijn foto’s afgewogen en zorgen voor een ‘smakelijke voorstelling’.

Mooiste beroep ter wereld

Of ik het mezelf gemakkelijk maak? Nee, niet echt en tel daar bij op dat ik niet snel tevreden ben. Een 7 is weliswaar voldoende, maar niet toereikend voor de Michelinsterren die ik ambieer! Ik heb het mooiste beroep ter wereld, ik ben namelijk de chef-kok in m’n eigen keuken. Voor ‘snackshots’ is dan ook bewust geen ruimte op mijn menu. En het hoeft van mij ook zeker geen éénheidsworst te worden. Gelukkig wordt de soep die ik u serveer nooit zo heet gegeten als zij wordt opgediend. Een kwestie van bewustwording en keuzes maken. Vandaag serveer ik u enkel de foto’s gemaakt in de eerste drie maanden van 2019. Voor eerdere smaken verwijs ik u graag naar de website egbertdeboer.com.

Dit artikel is gepubliceerd in ArchitectuurNL nummer 3 van 2019

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.