Kijktip: Houtbouwers

Inspiratie

Kijktip: Houtbouwers

Door: Petra Starink | 23-03-2020

Nu we massaal thuis zitten, eindelijk weer eens tijd om de uitzending Houtbouwers van VPRO Tegenlicht terug te kijken met architecten Bjarne Mastenbroek en Marco Vermeulen. In de uitzending vertellen zij met veel enthousiasme wat zij vinden en hoe zij denken over bouwen met hout in de toekomst.

Hotel Jakarta

Bjarne Mastenbroek van SeARCH ontwierp het duurzame Hotel Jakarta op het Java-eiland in het IJ. Het hotel heeft transparante glazen gevels en een 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd.

Biobasecamp Dutch Design Week

Architect Marco Vermeulen bouwde voor de Dutch Design Week in Eindhoven in 2019 het Biobasecamp. Onder het dak van het paviljoen was een tentoonstelling te zien over de toepassing van hout in de bouw.

Webinar houtbouw, voordelen en feiten

Ben je enthousiast geworden over de uitzending Houtbouwers en wil je meer weten over de mogelijkheden van bouwen met hout, volg dan op 2 april 2020 het gratis webinar Houtbouw, voordelen en feiten. Meer informatie en inschrijven voor het webinar kan hier.

In Bouwwereld nummer 11 van 2019 staat een uitgebreid artikel over houtambassadeur Marco Vermeulen.

Foto: Ronald Tilleman. Biobasecamp op DDW 2019

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.