Christien Meindertsma winnaar Dutch Design Awards 2016

Nieuws

Christien Meindertsma winnaar Dutch Design Awards 2016

Door: Petra Starink | 31-10-2016

Zaterdag 29 oktober zijn de Dutch Design Awards uitgereikt. Grote winnaar was Christien Meindertsma, zij won met de FLAX Chair in de categorie Product en won ook de Future Award, de prijs voor het meest belovende ontwerp van de toekomst.

FLAX Chair van vlas

Christien Meindertsma doet al jaren onderzoek naar de mogelijkheden van het materiaal vlas. Zij schafte een vlasboerderij aan om zich de groei en de verwerking van het materiaal helemaal eigen te maken. Dit project behelst duidelijk meer dan just another chair: het is het resultaat van jarenlang materiaalonderzoek, een zoektocht naar het herwaarderen van een minderwaardige vezel (de korte vlasvezel) en aansluiting zoeken met Nederlandse bedrijven om een nieuw product op de markt te brengen. Dit alles heeft in samenwerking met Label Breed en Enkev geleid tot een verbluffend verfijnd resultaat.

Winnaars in 6 categorieën

In 6 categorieën werden de Dutch Design Awards (DDA) toegekend. De andere winnaars zijn:
Dikke van Dale
van Studio Joost Grootens (Communication), Sistaaz of the Castle van Duran Lantink en Jan Hoek (Fashion), Biesbosch MuseumEiland van Studio Marco Vermeulen (Habitat), Designs for Flies van Frank Kolkman (Service & Systems), Uruzgan’s Legacy van Specialist Operations (Design Research), Tom van Soest (Young Designer Award) en Brabantia (Best Client Award). Crystal Houses is winnaar van de Public Award. Zij ontvingen online en in de tentoonstelling de meeste stemmen.

Alle inzendingen zijn te zien op www.dutchdesignawards.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.