Architectenselectie Museum Arnhem van start

Architectenselectie Museum Arnhem van start

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 22-02-2016

Museum ArnhemDe procedure die moet leiden tot de architectenkeuze voor de ingrijpende vernieuwbouw van het Museum Arnhem is officieel van start gegaan. De selectie gebeurt in twee ronden en het gaat om een Europese aanbesteding. Het monumentale pand aan de Utrechtseweg wordt gerestaureerd en het gebouw krijgt een nieuwe entree en een grote ondergrondse tentoonstellingsruimte. Het museum wil groeien van 75.000 naar 100.000 bezoekers per jaar.

Selectie van vijf architecten

De gemeente Arnhem vraagt architecten om eerst aan de hand van referentieprojecten te laten zien dat ze geschikt zijn voor de opdracht. Via Tendernet kunnen architecten zich aanmelden tot 21 maart 2016. Uit de kandidaten die zich melden zal vervolgens in april een selectie van vijf architecten worden gemaakt. Deze architecten wordt gevraagd hun visie te laten zien op de ontwerpopgave. Een beoordelingscommissie zal zich in juni over die visie buigen. Eind juni moet duidelijk worden wie het ontwerp gaat maken.

Met de vernieuwing zal op basis van de huidige inzichten in de tweede helft van  2017 gestart worden. De verbouwing gaat 11,2 miljoen euro kosten.

Beeld: Geldersemuseumdag.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.