Architecturale installaties Tomás Saraceno te zien

Nieuws

Architecturale installaties Tomás Saraceno te zien

Door: Jacqueline Knudsen | 05-10-2011

Nieuwe architecturale installaties van kunstenaar Tomás Saraceno zijn te zien in Berlijn. De visionaire kunstenaar Tomás Saraceno (Tucumán, Argentinië, 1973) studeerde architectuur en kunst aan  de Universidad de Buenos Aires en woont en werkt sinds enkele jaren in Frankfurt am Main.

In zijn werk wil hij de kloof tussen kunst en wetenschap overbruggen. In zijn installaties koppelt hij kennis uit fysica, chemie en architectuur. Spinnenwebben, astrofysica en visionairs als Buckminster Fuller, zijn enkele van zijn inspiratiebronnen. Saraceno noemt zijn werk ‘biosferen’ een soort organische weefsels die in de ruimte zweven, soms gevuld met planten, soms alleen maar hangend en met elkaar verbonden via zwarte netwerken.

Bedenken van leefomgeving

De huidige en toekomstige leefomgeving met nieuwe sociaal-culturele platforms voor samenleving en milieu staan centraal in zijn werk. Hij stelt de wederzijdse afhankelijkheid van systemen én ecologische vraagstukken aan de orde. Veel van zijn werk is gericht op het bedenken van een leefomgeving. Net als de vroegere architecten en theoretici Richard Buckminster Fuller, Peter Cook, Yona Friedman en anderen, beschouwt ook Saraceno wetenschappelijke uitgangspunten en technologische vernieuwing als bron voor ideeën die moeten leiden tot een duurzame samenleving en nieuwe modellen voor de maatschappij.

In Berlijn exposeert Saraceno tot en met 15 januari 2012 22 installaties in de grote voormalige stationshal, de Hamburger Bahnhof Museum.

Foto en video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

3 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.