Architectuurprijs Almere 2022

Actualiteiten, Nieuws

Architectuurprijs Almere 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2022

Tot 18 maart kunnen architecten, opdrachtgevers en bewoners een project nomineren voor de Architectuurprijs Almere (APA) 2022. De prijs is bedoeld om spraakmakende architectuur en stedenbouw van Almere voor de spotlights te halen. Uitreiking vindt plaats aan het meest bijzondere project dat in de afgelopen twee jaar in Almere is gerealiseerd.

Organisator Kunstlinie geeft aan dat ‘de rijkdom van Almere zich weerspiegelt in de spraakmakende architectuur en stedenbouw’. Zij wil de kracht van de bebouwde Almeerse omgeving versterken door elke twee jaar Architectuurprijs Almere (APA) uit te reiken. In totaal zijn er drie prijzen van € 2500,- beschikbaar die drie jury’s verdelen onder drie genomineerden uit een groep van tien.

Jury’s

Eén van de drie prijzen bepaalt de vakjury die bestaat uit Ekim Tan (voorzitter), Gus Tielens, Philomene van der Vliet en Michelle Provoost. Gus Tielens won de APA 2018: ‘’Almere is de jongste en misschien wel spannendste stad van Nederland. De APA is daarmee een hele bijzondere prijs. Ik ben heel trots dat we de prijs zelf in ontvangst hebben mogen nemen voor het Tuinhuis. Dat ik nu zelf in deze geweldige jury zit is nog beter! Ik verheug me op de inzendingen!’’

Een tweede prijs bepalen bewoners die kunnen stemmen op hun favoriet door te mailen naar [email protected]. Tot slot is bepaalt een kinderjury wie een van de drie geldbedragen wint. Deze jury bestaat uit leerlingen van een school die is aangesloten bij KIDD (Kunst is Dichterbij dan je Denkt).

Inschrijven

Architecten, opdrachtgevers en bewoners kunnen projecten voordragen via het formulier op de website. Inschrijven is mogelijk tot en met 18 maart. De winnaars worden op 18 juni bekend gemaakt in Kunstlinie, te Almere.

Bekijk meer informatie op de website van Kunstlinie 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.