Arnhem succesvol in ombouwen kantoren

Nieuws

Arnhem succesvol in ombouwen kantoren

Door: Petra Starink | 25-07-2017

Arnhem heeft sinds 2013 105.000 vierkante meter vastgoed een nieuwe bestemming gegeven. In de Arnhemse binnenstad zijn er de afgelopen periode ruim 600 woningen gerealiseerd waar eerder kantoor- of winkelruimte was. Arnhem is landelijk een van de koplopers als het gaat om het aantal transformaties naar wonen.

Transformatie kantoorpanden

De meeste transformaties hebben betrekking op kantoorpanden naar woningen. Een voorbeeld is de realisatie van 99 appartementen aan de IJssellaan 82 waar een kantoor van Akzo Nobel was gevestigd. Er worden ook andere transformaties gerealiseerd. Bijvoorbeeld de komst van het Airborne at the Bridge museum in een voormalig restaurant (Humphreys) aan de Rijnkade, de komst van detailhandel (Loft) en een museum (collectie DE.GROEN) in de voormalige dansschool aan de Weverstraat in de Arnhemse binnenstad.

Metamorfosenroute

Geslaagde transformaties in de Arnhemse binnenstad zijn op dit moment te bewonderen via een wandelroute: de metamorfosenroute. Op grote borden in de binnenstad staan borden bij panden die zijn getransformeerd. Daarop zijn foto’s te zien van het voormalige en huidige interieur van het pand. Ook de nieuwe bewoners worden kort aan het woord gelaten.

Meer cijfers over het transformatiebeleid van Arnhem zijn te vinden in de evaluatie van het transformatiebeleid dat het college heeft vastgesteld.

Beeld: Bossbouw- De Gravin, IJssellaan 82, Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.