Bouw Groninger Forum hervat in 2016

Actualiteiten, Nieuws

Bouw Groninger Forum hervat in 2016

Door: Jacqueline Knudsen | 09-09-2015

In februari 2015 is de bouw van het Groninger Forum (NL Architects) stilgelegd in verband met de nieuwe richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen. De gemeente Groningen en NAM hebben nu een definitief akkoord gesloten over het afbouwen van het Groninger Forum. Om het gebouw aardbevingsbestendig te maken is in juli al besloten om de hoofddraagconstructie van het gebouw te versterken. Nu is er ook financieel een akkoord gesloten. Het gaat om een bedrag van in totaal € 68 miljoen. Afgesproken is dat NAM deze kosten vergoedt.
In het definitieve akkoord is afgesproken dat NAM alle kosten vergoedt die samenhangen met de versterkingsopgave, de vertragingskosten en kosten die samenhangen met een sluitende grondexploitatie.

Versterking hoofddraagconstructie

De huidige richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen (de NPR die in februari 2015 is gepubliceerd) is uitgangspunt voor het ontwerp en de realisatie. Deskundigen van ABT, NAM en BAM zijn tot de conclusie gekomen dat in dit geval versterking van de hoofddraagconstructie van het gebouw een verantwoorde oplossing is. Het karakteristieke ontwerp van NL Architects blijft intact. Wel zijn er beperkte aanpassingen noodzakelijk. De reeds gebouwde bovengrondse kerndelen en de begane grondvloer moeten worden vernieuwd. De verwachting is dat in het najaar gestart wordt met de sloop van de kerndelen en begane grondvloer. De bouw van het Groninger Forum kan dan in het vroege voorjaar van 2016 worden hervat. De oplevering van het gebouw is volgens planning eind 2018, waarna inhuizing kan plaatsvinden.

Foto: Groninger Forum december 2014, begane grondvloer – Foto Marieke Kijk in de Vegte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.