Baars & Bloemhoff presenteert Transitions II

Baars & Bloemhoff presenteert Transitions II

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-10-2016

Baars en Bloemhoff geven met de tentoonstelling Transitions II vervolg aan hun eerste tentoonstelling waar materialen tentoongesteld worden die onder handen zijn genomen door 6 talentvolle Nederlandse designers. David Derksen, Klaas Kuiken, Sabine Marcelis, Daphna Laurens, Paul Heijnen en rENS geven opnieuw vorm aan vertrouwd materiaal. Zij laten toepassingen zien die inspirerend en intrigerend zijn. In de aanloop naar de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober, waar het werk wordt tentoongesteld worden de ontwerpers gevolgd in hun ontwerpproces.

 

Transformatie  naar designobjecten

De 6 ontwerpers krijgen de opdracht om de materialen die Baars & Bloemhoff dagelijks levert voor interieurprojecten zoals ziekenhuizen, winkels en kantoren te onderzoeken en deze vervolgens te transformeren naar een collectie designobjecten.

Johan van der Meer van Baars en Bloemhoff zegt : “Onze materialen zie je dagelijks en in allerlei projecten en ruimtes overal om je heen. Omdat ze in grote overvloed aanwezig zijn valt het bijna niet meer op. Door het terug te brengen naar kleine proporties en uit de grotere context te trekken komt de focus weer echt op het materiaal zelf te liggen. Plaatmateriaal valt pas echt op, als het er niet is.”

Plaatmateriaal

De 6 ontwerpers werken op dit moment aan hun assortiment van Baars en Bloemhoff. “Wij weten als geen ander hoe het materiaal waarmee onze klanten hun oppervlakken bedekken zich gedraagt  ook onder extreme omstandigheden.”Van der Meer krijgt regelmatig telefoontjes met vragen van de designers. “Dat gaan van snijden, frezen tot het bewust bekrassen van de materialen en zien wat er dan gebeurt.”Baars & Bloemhoff weten niet wat ze overkomt als ze hun producten als gevouwen kastje terugzien – maar voor Johan van der Meer ligt het voor de hand. “Plaatmateriaal is heel erg 2D. Pas in toegepaste vorm komt het materiaal en bijbehorende eigenschapen echt tot leven.”

Transitions II

Transitions II is te zien tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober in Broeinest in het Glasgebouw op Strijp-S, Torenallee 45 in Eindhoven.

Het thema van de DDW 2016 is : The making of’.

Beeld: Baars & BLoemhoff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.