Circulaire appartementen van hout

Nieuws

Circulaire appartementen van hout

Door: Petra Starink | 22-02-2021

Dura Vermeer Bouw Hengelo lanceert een nieuw product in haar houtbouwassortiment: Blokje Omhoog. Met een ‘Smart Box’ als kern kunnen kant-en-klare modules op de bouwlocatie worden gestapeld tot een appartementencomplex. Op basis van de ervaring vanuit het grondgebonden houtskeletbouwproduct Blokje Om van het bedrijf is de vertaalslag gemaakt naar de gestapelde bouw. Door te bouwen met hout kan het bedrijf vaart maken in de grote woonopgave.

Houten appartementen opgebouwd uit kant-en-klare modules

Blokje Omhoog kan worden ingezet voor nieuwbouw als vervanging van bestaand vastgoed. De appartementen worden opgebouwd uit een kant-en-klare ‘Smart Box’, bestaande uit een constructief frame met houten wanden en vloeren. Deze slimme module bevat alle techniek die nodig is om het appartement van warmte, water en elektra te voorzien. Rondom worden geprefabriceerde houtskeletbouw wanden en vloeren bevestigd. De appartementen zijn volledig demontabel, waardoor materialen elders hergebruikt kunnen worden.

Sneller realiseerbaar dan traditionele bouw

De slimme modules worden in een nieuwe assemblagefaciliteit in Oldenzaal voorbereid, waardoor productiekosten, ongebruikt materiaal en bouwoverlast tot een minimum worden beperkt. De appartementen zijn hierdoor tot 35% sneller te realiseren dan bij traditionele bouw. Naast de duurzame eigenschappen biedt hout een zeer aangenaam binnenklimaat. Het lichte gewicht beperkt daarnaast de uitstoot tijdens vervoer en de inzet van groot materieel.


In de assemblagehal in Oldenzaal wordt gewerkt aan de Smart Box, de slimme kern van Blokje Omhoog

Primeur in Losser

Woningcorporatie Domijn krijgt de primeur in Losser. Daar worden zestien appartementen gebouwd in drie bouwlagen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ieder appartement heeft twee slaapkamers en een balkon, met op de begane grond een berging. De assemblage van de appartementen start naar verwachting medio 2021 zodat na de zomervakantie ‘het stapelen’ op de bouwlocatie kan beginnen. Door intensief samen te werken kon er worden gezocht naar een nieuwe manier van bouwen, aangezien het marktconforme aanbod voor traditionele bouw financieel niet haalbaar was voor de corporatie.

Bekijk de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.