Forest Sports Park van LOLA Landscape Architects bekroond

Nieuws

Forest Sports Park van LOLA Landscape Architects bekroond

Door: Petra Starink | 22-02-2021

Het Forest Sports Park in Chenzen is een gezamenlijk ontwerp van LOLA Landscape Architects (NL), Taller architects (COL/NL) en Land and Civilization Compositions (CN). Tijdens het World Architecture Festival China in december 2020 won het project de overall WAFChina Best Landscape en de WAFChina Excellent Design award.

Eerste fase van park voltooid

Dit nieuwe 600 ha grote park in de Chinese stad Guang Ming combineert functies voor spel, sport en ontspanning. Met zijn markante verhoogde rode pad verbindt het de stad met het bos. De eerste fase van het grote park is nu voltooid

Innovatie in sport en ecologie

Het park richt zich op innovatie in sport en ecologie. Twee R&D centra, één voor sport en één voor botanie, liggen centraal in het park. Van hieruit wordt voortdurend gewerkt aan de evolutie en diversificatie van het park. Op de centrale park-lus is een lineaire planten- en boomkwekerij geïntegreerd.

Rode pad verbindt stad en bos

In een natuurlijke bosomgeving kunnen de bezoekers kennismaken met nieuwe en vergeten sporten en met de nieuwste sporttechnieken. Een breed scala aan open valleien, heuvels en bergbossen biedt de natuurlijke achtergrond voor deze sporten en actieve vrijetijdsbesteding. Het Rode Pad vormt een herkenningspunt dat het park met de stad en het bos verbindt; een schilderachtige route die langs alle verschillende bostypen loopt.

Modulaire paviljoens

In het park staan een aantal paviljoens, waaronder een restaurant, toilet, uitkijkplatform en een boshut. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, zijn de paviljoens modulair en geprefabriceerd. Door ze net als het pad op palen te plaatsen vermijden ze direct contact met de grond en zorgen voor schaduw. Naar verwachting wordt in de loop van 2021 begonnen met de bouw van de tweede fase van het Forest Sports Park.

Projectgegevens

Locatie: Guang Ming, Shenzhen, China
Ontwerpteam: LOLA Landscape Architects, Taller architects, Land and Civilization Compositions
Omvang: 600 ha
Ontwerp: 2018
Bouw eerste fase: 2019-2020
Organisator: Guangming New District Management committee
Medeorganisator: Shenzhen Guang Ming center for urban Development
Awards: WAFChina 2020 for Best Landscape, WAFChina 2020 for Excellent Design
Fotografie: LOLA, HOOGER, LCC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.