Dag van de Architectuur Amsterdam

Nieuws

Dag van de Architectuur Amsterdam

Door: Petra Starink | 30-05-2017

Op zondag 18 juni vindt de Dag van de Architectuur Amsterdam plaats. Dit jaar strijkt het evenement neer in het Amstelkwartier en omgeving. Gebouwen openen op deze dag hun deuren die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Bezoekers worden rondgeleid door architecten, stedenbouwers, ontwerpers en bewoners en ontdekken zo de visies achter bouwwerken en het gebied.

Bijlmerbajes 

Het Amstelkwartier was ooit een werkgebied en transformeert zich nu in een snel tempo naar een bruisend woon-werkgebied. Op de Dag van de Architectuur Amsterdam zijn 20 gebouwen open waaronder De Bijlmerbajes, een voormalige gevangenis en tegenwoordig het verblijf van o.a. The Refugee Company en Broedplaats Lola Lik.

Rembrandt Tower

Bezoekers kunnen ook de hoogte opzoeken in de Rembrandt Tower. Met 35 etages is deze wolkenkrabber van 150 meter de hoogste van Amsterdam. Ook het hoofdkantoor van Waternet is te bezichtigen. Een ontwerp van tweelingtorens van de hand van architectenbureau AHH van Herman Hertzberger.

Amstelloft

Verderop liggen de (zelfbouw)appartementen aan de Amstel. In Amstelloft van WE architecten, één van de tien genomineerden voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2017, ervaren bezoekers de open ambiance van de 5,5 meter hoge appartementen. Ook de Lofts aan de Amstel van Studioninedots zijn een lust voor het oog met de glazen façades en golvende witte balkons.

Wandel en fietstochten

Het programma op de dag van de Architectuur wordt aangevuld met lezingen, wandelingen en fiets- en boottochten.

De landelijke Dag van de Architectuur vindt plaats op 16,17, 18 juni 2017.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.