Dobberend Bos naar Floriade

Nieuws

Dobberend Bos naar Floriade

Door: Petra Starink | 11-01-2021

De bomen van het Dobberend Bos in de Rijnhaven in Rotterdam verhuizen binnenkort naar de Floriade in Almere. Het Dobberend Bos is een idee van kunstproducent Mothership in samenwerking met kunstenaar Jorge Bakker. Zij brachten het kunstwerk ‘ In Search Of Habitus’ tot leven met 20 dobberende bomen bestaande uit zeeboeien met daarin een Nederlandse iep geplant. Het kunstwerk ligt sinds 2016 in de Rijnhaven. De verhuizing van de bomen is het begin van de werkzaamheden om de Rijnhaven te kunnen baggeren en dempen.

Floriade 2022

Mothership wil de bomen graag een nieuwe ligplaats geven en heeft die gevonden bij de organisatie van de Floriade 2022. Vanaf het voorjaar 2021 is het Bos te zien bij de entree van de wereldtuinbouwtentoonstelling; het Weerwater in Almere. Het Bos is een cadeau van Rotterdam aan de organisatie van de Floriade.

Aandacht voor klimaatverandering

De bomen dreven vijf jaar lang in gerecyclede boeien in de Rijnhaven, pal naast andere drijvende initiatieven. Het Dobberend Bos zorgde voor vergroening en dat er aandacht was voor klimaatverandering, vernieuwing, kunst, gezondheid in steden en bewustwording van het belang van groen en recycling.

Lees ook het artikel Openbare Kunst  geschreven door Jeroen Junte over het Rotterdamse bedrijf Mothership.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.